A projekt elnevezése: Kapacitásbővítő beruházás Baráth Károly egyéni vállalkozónál
A projekt száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01098
Kedvezményezett: Baráth Károly egyéni vállalkozó
A megvalósítás kezdete: 2018.01.01.
A megvalósítás befejezése: 2018.12.31
A fejlesztésem célja volt a vállalkozás félkész és készétel gyártási kapacitásának növelése, oly módon, hogy korszerűsödjön a technológia, javuljon a termékek minősége és ezzel a piaci pozíció, továbbá a meglévő foglalkoztatott létszám munkahelye hosszútávon fennmaradjon. A termelésünk szűk keresztmetszete volt a sokféle ízesítés miatt az alapanyagok keverése egalizálása, melynek megoldására 1 db K+G WETTER SM 45 típusú kuttert szereztünk be a projekt keretében. Ez a gép 45 kg-os adagokat képes néhány perc alatt tökéletesen keverni, és ha szükséges pépesíteni. Ez a gép hosszú távon biztosítja a kellő kapacitást és lehetőséget ad a termelésünk 30-40%-os növelésére. A másik szűk keresztmetszetünk volt a pontos egységek előállítása mind a töltött káposzta tölteléknél, mind pedig a fasírtnál. A pontos adagoláshoz egy FREY 103 típusú vákuumtöltő-gépet szereztünk be, mely képes 5 g-tól 0,1 g-os lépésekben 1000 g-ig adagokat létrehozni nagy pontossággal. Ezt a tevékenységet eddig kézi adagolással, mérleges ellenőrzéssel végeztük, melynél a hatékonyság és a pontosság is alumaradt az elvárthoz képest. Fentiekből kitűnik, hogy mindkét berendezés elengedhetetlenül szükséges volt a kapacitásunk bővítéséhez valamint a minőségi előlépésünkhöz. A felgyorsult élettempó miatt a hagyományos főzésre nincs ideje az embereknek, de mégis szeretnének hagyományos ételeket, ízeket, ennek a növekvő piaci igénynek teszünk eleget a kész és félkész termékeinkkel. A piac növekedésének és kihívásának a meglévő gépi erőforrásokkal már nem tudunk megfelelni. A megvalósított fejlesztéssel 30%-al növelve a kapacitásunkat, növelni tudjuk az ár bevételünket, javítjuk a minőségünket, és meg tudunk felelni a szigorodó élelmiszer törvény előírásainak.